Toast met Tofoe

Ingrediënten
4 dikke sneden brood • 320 g tofoe • 400 g gemengde paddenstoelen naar keuze (bv. oesterzwammen, witte en bruine champignons) • 80 g walnoten • 160 g rucola • 1 bakje radijsscheuten • 1 teentje knoflook • enkele takjes krulpeterselie• 1 el olijfolie peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de tofoe zeer goed uitlekken zodat je hem achteraf krokant kunt bakken. Snijd de tofoe in blokjes. Borstel of wrijf de paddenstoelen schoon zodat al het zand eraf is. Scheur de oesterzwammen in kleinere stukken en snijd de champignons in vieren.

Spoel de rucola en laat goed uitlekken. Pel het knoflookteentje en snijd het in tweeën.

Toast de sneden brood mooi goudbruin in de oven. Zet een pan op het vuur, doe er een weinig olijf- olie in en bak de knoflook even aan zodat hij zijn smaak afgeeft aan de olie. Verwijder de knoflook, voeg alle paddenstoelen en de tofoe toe en bak even op. Snipper de peterselie fijn, hak de walno- ten grof en strooi ze over de gebakken paddenstoelen en tofoe. Kruid met peper en zout en roer nog eens om. Leg de toasts op de borden en verdeel er de gebakken paddenstoelen en tofoe over. Serveer met een salade van rucola en scheuten.

4 pers.  |   20 min

WellnessCroque