Aubergine: tartaar van gegrilde aubergine en paprika

Ingrediënten

8 sneetjes brood of 16 crackers • 2 aubergines • 1 groene paprika • 1 teentje knoflook 1 ui • 100 g ontpitte zwarte olijven • 1 citroen • enkele takjes peterselie • 1 el kappertjes • 1 el wittewijnazijn • olijfolie • peper en zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C, op grillstand. Snijd de aubergines en de paprika in de lengte doormidden. Leg ze met hun bolle kant naar boven op een ovenrooster en gril ze tot het vel zwart- geblakerd is. Draai de groenten om, gril ze nogmaals enkele minuten en laat ze afkoelen. Verwijder het zwartgeblakerde vel en mix de groenten fijn, samen met wat olijfolie. Pel de knoflook en de ui en snipper ze fijn. Zet een pannetje op het vuur en bak de knoflook en de ui glazig in wat olijfolie. Pluk de blaadjes peterselie, spoel ze goed en snipper ze fijn. Laat de zwarte olijven uitlekken en hak ze grof. Laat de kappertjes uitlekken. Meng de knoflook, de ui, de peterselie, de kappertjes en de olijven onder het aubergine-paprikamengsel. Voeg de wittewijnazijn toe en kruid af met peper en zout. Serveer met enkele crackers of smeer het op de sneetjes brood.

Heerlijk als tussendoortje, als aperitiefhapje of voor in je brooddoos.

 

4 pers.  / 25 min.

PompoenVerlorenbrood