Broodsaté met honing, limoen, sesamzaad, aardbeien en yoghurtdressing

Ingrediënten

1/4 brood • 1 el honing • sap van ½ limoen • 1 handvol sesamzaad • 1 bakje aardbeien 3 el magere yoghurt • verse munt

Bereiding

Spoel de blaadjes munt goed. Snipper een deel fijn en meng ze onder de yoghurt; houd de rest apart. Spoel de aardbeien kort en snijd het kroontje eraf. Verwijder de korst van het brood, snijd het brood in sneden van 2 cm dik en vervolgens in vierkante blokjes. Verwarm de honing en meng die met het limoensap, voeg eventueel nog een weinig water toe als het niet lopend genoeg is. Rooster het sesamzaad even in een pan met antiaanbaklaag.

Dip de blokjes brood in het honing-limoenmengsel en haal ze daarna door het geroosterde sesam- zaad. Prik afwisselend een aardbei, een blokje brood en een blaadje munt op satéstokjes.

Serveer de saté met de yoghurtdressing.

4 pers.  / 15 min.

Gerookte Makreel