fbpx

Gerookte makreel met Synergie toast, spinazie, kerstomaatjes en gepocheerd ei

Ingrediënten

4 dikke sneden brood  4 gerookte makreelfilets • 500 g spinazie • 400 g kerstomaatjes 4 eieren • 1 snufje nootmuskaat • 1 el azijn • olijfolie extra vergine • peper en zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C. Spoel de kerstomaatjes en doe ze in een ovenschaal, sprenkel er wat olijfolie over en kruid met peper en zout. Rooster de tomaatjes gaar in de oven gedurende 7 minuten. Rooster de sneden brood aan beide kanten. Zet een pan met water op een middelhoog vuur. Voeg een scheutje azijn toe als het kookt en draai het vuur dan laag. Breek een ei boven een kopje. Roer met een lepel in het water zodat er een draaikolk gevormd wordt en laat het ei dan rustig in het water glijden. Pocheer het ei in 2 à 3 minuten, haal het er voorzichtig uit met een schuimspaan en laat even uitlekken. Doe hetzelfde met de andere eieren. Spoel de spinazie en laat ze goed uitlekken. Bak de spinazie even op in een weinig olijfolie, laat opnieuw goed uitlekken en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Leg een toast op ieder bord en verdeel de spinazie erover. Leg de makreel op de spinazie en daarop een gepocheerd ei. Kruid met zout en peper en serveer met de geroosterde kerstomaatjes.

4 pers.  / 25 min.

Kalfsgebraad op spelt boterhabroodsate honing