Crostini-met-gandaham erwten-tuinbonenpuree, kiemen en zwart sesamzaad

Ingrediënten

4 sneetjes brood • 6 plakjes Gandaham • 200 g erwten • 400 g tuinbonen • 1 handvol rucola 20 g zwart sesamzaad • olijfolie • 1 teentje knoflook • peper en grof zeezout

Bereiding

Snijd de sneetjes brood in vier driehoekjes en toast ze kort. Pel het teentje knoflook, halveer het en wrijf de krokante stukjes brood er even mee in. Pel de tuinbonen als volgt: verwijder de peul van de tuinbonen en blancheer de bonen ca. 2 minuten, laat ze schrikken onder ijskoud water, maak een sneetje onder de ‘navel’ van de bonen en wip ze eruit. Kook de bonen gaar in kokend water gedurende ca. 5 minuten. Blancheer de erwten in bijna kokend water en laat ze schrikken onder ijskoud water. Voeg de erwten bij de tuinbonen, voeg een klein beetje olijfolie toe, kruid met peper en zout en mix tot een gladde puree. Schik de crostini’s op een schaal, smeer op elke crostini wat erwten-tuinbonenpuree en bestrooi ze met wat zwart sesamzaad. Scheur de plakjes Gandaham in tweeën, verdeel ze over de crostini’s en werk af met de rucola.

 

4 pers.  / 25 min.

Salad bowlKalfsgebraad op spelt boterha