fbpx

Kalfsgebraad op spelt boterham,  met zonnebloemenpitten, pompoenpitten en lijnzaad met knolseldersalade met gedroogde vruchten en noten

Ingrediënten

8sneetjes brood • 4 sneetjes kalfsgebraad • 1/4 knolselder• 1 appel • sap van ½ citroen enkele blaadjes krulpeterselie • 2 el Griekse yoghurt • 100 g gedroogde dadels zonder pit 100 g notenmengeling (pecannoten, walnoten, hazelnoten, amandelen) • 1 kl notenolie 1 kl wittewijnazijn • 1 el honing • 1 kl graanmosterd • peper en zout

Bereiding

Maak een dressing van het citroensap, de Griekse yoghurt, de notenolie, de wijnazijn, de honing en de graanmosterd en kruid met peper en zout. Maak de knolselder schoon en snijd hem in dunne staafjes (julienne). Blancheer de staafjes gedurende 1 minuut in kokend gezouten water, giet ze af, laat ze schrikken in ijskoud water en laat ze goed uitlekken. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in fijne blokjes. Meng de appelblokjes onder de dressing en voeg de knolselderstaafjes toe. Hak de noten fijn, snijd de dadels in reepjes en verdeel ze over de knolseldersalade.  Snipper de peterselie fijn en bestrooi de salade ermee. Beleg de helft van de boterhammen met een sneetje kalfsgebraad en dek ze af met de andere boterhammen. Serveer de knolseldersalade met het brood.

 

4 pers.  / 20 min.

crostini met gandahamGerookte Makreel