fbpx

Salad bowl met roquefort, noten, appel, spinazie, vinaigrette en croutons

Ingrediënten

4 sneetjes brood • 200 g spinazie • 2 stronkjes witloof • 2 lente-uitjes • 2 appels (jonagold) sap van 1 citroen • 100 g roquefort • 100 g geroosterde pecannoten • 1 el perenstroop • 1 el olijfolie • 1 el walnotenolie • peper en zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de sneetjes brood in kleine blokjes, besprenkel ze met een beetje olijfolie en bak ze krokant in de oven. Snijd de lente-uitjes in ringetjes. Spoel de appels zorgvuldig, snijd ze in hele fijne partjes en giet er de helft van het citroensap over. Spoel de spinazie en zwier ze droog. Maak het witloof schoon en spoel het even. Hak de pecannoten grof. Meng de perenstroop met de walnotenolie en de rest van het citroensap en kruid met peper en zout. Bouw de salade op in vier glazen bowls als volgt: verdeel de korstjes over de bodem, brokkel de roquefort erover en bestrooi met de lente-uitjes. Doe er dan de pecannoten bij. Schik de partjes appel erop en daarna een mengeling van de spinazie en het witloof. Lepel er wat dressing over en serveer. Of keer de bowls om op de borden en lepel dan de dressing over de croutons. Perfect om mee te nemen!

4 pers.  / 10 min.

kalkoencrostini met gandaham