Gegrilde aubergine met Synergiebrood
Ingrediënten
8 sneetjes brood • 1 aubergine • 200 g zuring • enkele takjes platte peterselie • enkele takjes verse munt• enkele sprietjes bieslook • sap van ½ citroen •
1 granaatappel • 1 bakje rode bessen • 3 el yoghurt • 1 kl ahornsiroop • 2 el olijfolie • peper en zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 °C, op grillstand. Snijd de aubergine overlangs in plakken van maxi- maal 0,5 cm dik, bestrooi ze royaal met zout en laat het vocht eruit trekken. Spoel de zuring, de bieslook, de peterselie en de munt en laat zeer goed uitlekken. Rits de bessen van de takjes en spoel ze. Breek de granaatappel en haal de pitjes eruit. Snipper de bieslook, de peterselie en de munt fijn en meng ze samen met het citroensap en de ahornsiroop onder de yoghurt. Kruid de dressing met peper en zout. Spoel het zout zorgvuldig van de aubergineplakken en dep ze droog met keukenpapier. Zet een grillpan op het vuur, giet er een weinig olijfolie in en gril de aubergine- plakken. Kruid met peper. Toast de sneetjes brood mooi goudbruin in de oven. Maak een salade van de zuring, de gegrilde aubergine, de granaatappelpitjes en de rode bessen.
Serveer met de toasts en de groenekruidendressing
4 pers. • 20 min.
Kruidig, muntachtig, fris, zoet en zuur