Lasagna

Ingrediënten

8 vellen volkorenlasagne of speltlasagne • olijfolie100 g gemalen lightkaas (– 30 % vet) • zakje •raketsla (100 g)zeezout

Bereidingswijze

Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook met een weinig zout en kook de lasagnevellen beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
Giet af en leg elk vel op een vel huishoudfolie, zo kleven de vellen niet aan elkaar. Maak de bolognesesaus en de bechamelsaus. Verwarm de ovengrill voor. Strijk de bodem van een ovenschaal in met wat olijfolie en bedek met de helft van de lasagnevellen. Bedek met de bolognesesaus, de rest van de lasagnevellen en ten slotte met de bechamelsaus. Strooi de kaas erover.  Zet de lasagne 5 minuten onder de grill tot je een mooie kaaskorst hebt. Serveer de lasagne met de raketsla.

Bolognesesaus

Ingrediënten

300 g gehakte biefstuk (filet américain) •  1 ui 1 teentje knoflook • 1 rode paprika • 1 groene paprika • 1 gele paprika • 2 stengels bleekselderij • 2 wortelen • 1 courgette • 1 eetlepel olijfolie • 1 blik tomatenblokjes (400 g) • 1 koffielepel honing • 1 eetlepel groentebouillonpoeder • 1 koffielepel gedroogde oregano • 1 koffielepel  gedroogde rozemarijn of 1 takje verse rozemarijn • 1 handvol fijngesneden basilicum versgemalen peper

Bereidingswijze

Pel de ui en de knoflook en snipper fijn. Maak de paprika’s, de selderij, de wortelen en de courgette schoon en snijd in kleine blokjes. Verhit de olijfolie in een pan en fruit er de ui in. Voeg het vlees toe en bak rul. Voeg de knoflook, de paprika, de bleekselderij, de wortelen en de courgette toe. Roer er het blik tomatenblokjes en de honing onder. Breng op smaak met het bouillonpoeder, de oregano, de rozemarijn en peper. Dek af en laat 20 minuten pruttelen op een middelmatig vuur. Haal van het vuur en meng er het basilicum onder.

Spinaziesoep met SynergiebroodGegrilde aubergine met Synergiebrood