fbpx

Préparé (veggie) met rode linzen en bladpeterselie

Ingrediënten

8 sneetjes brood of 16 crackers • 90 g rode linzen • 1 rode ui • sap van ½ citroen enkele takjes bladpeterselie • 1/2 kl komijn • 2 cm verse gember •
3 dl groentebouillon 40 g gepelde zonnebloempitten • 40 g pijnboompitten • 1 el olijfolie •peper en zout

Pel de rode ui, snipper hem fijn en bak hem even glazig in wat olijfolie. Voeg de linzen en de bouillon toe en laat het geheel 30 minuten zachtjes koken. Haal na 15 minuten het deksel van de pot zodat de linzen wat indikken en roer zeer regelmatig. Rooster in een andere pan de pijnboompitten goud- bruin en mix ze fijn, samen met de zonnebloempitten. Voeg de linzen, de komijn, de gember en het citroensap hieraan toe en mix nogmaals goed. Spoel de platte peterselie, versnipper de blaadjes en meng ze onder het linzenmengsel, kruid met peper en zout. Serveer met enkele crackers of sneetjes brood.

 

Presenteer deze spread als tussendoortje, als aperitiefhapje of neem hem mee voor bij je brood tijdens de lunch.

Gegrilde aubergine met SynergiebroodGeitenkaas