Kalkoen salade in een potje met granaatappel
Ingrediënten
4 sneetjes brood • 200 g kalkoenfilet • 2 lente-uitjes • 1 bosje waterkers • 200 g kerstomaatjes 2 granaatappels • sap van 1 limoen •
4 el yoghurt • 1 kl vloeibare honing • 1 el olijfolie • zout en peper
Bereiding
Kruid de yoghurt met peper en zout en voeg het limoensap en de honing toe. Meng alles goed door elkaar. Zet een pan op het vuur en bak de kalkoen mooi goudbruin en gaar. Snijd het vlees in blokjes. Snijd de lente-uitjes in ringetjes. Spoel en halveer de kerstomaatjes. Breek de granaatappels open en haal de pitjes eruit. Neem vier potjes en doe er een lepel yoghurt-limoendressing in. Ver- deel er de granaatappelpitjes en de lente-uitjes erover. Schik de kalkoenblokjes erover en tot slot de waterkers. Beleg de sneetjes brood met de salade of eet de salade zo met een sneetje brood erbij.
Superhandig om mee te nemen op picknick, naar school of naar het werk.
4 pers. / 10 min.