Spinaziesoep met Synergiebrood

Ingrediënten

4 sneetjes brood  • 50 g boter  1 middelgrote ui • 2 teentjes knoflook • 1 middelgrote aardappel • 450 ml groentebouillon • 600 ml melk • 450 g verse spinazie (of 450 g diepvriesspinazie) • zeste van ½ citroen • vers geraspte nootmuskaat • olijfolie  • room (optioneel)

Bereidingswijze

Snijd de sneetjes brood in stukjes en bak ze aan in wat olijfolie. Snijd de ui fijn en snipper de teen- tjes knoflook. Schil de aardappel en snijd hem in stukjes. Smelt de boter in een grote pot, voeg de ui en knoflook toe en laat 5 à 6 minuten zachtjes stoven. Roer er de stukjes aardappel door en laat ze gedurende 1 minuut meestoven. Giet de groentebouillon erbij en laat 8 à 10 minuten koken tot de aardappelstukjes gaar zijn. Voeg de melk toe, breng opnieuw aan de kook en laat sudderen. Was de spinazie en snijd ze grof. Roer de helft van de spinazie en de zeste door de soep, dek af en laat 15 minuten sudderen. Laat de soep (eventueel) 5 minuten afkoelen, voeg de rest van de spinazie toe en mix tot een romige soep. Warm de soep indien nodig terug op, proef en voeg naar smaak peper, zout en nootmuskaat toe. Als de soep te dik is, voeg dan wat extra groentebouillon toe.

Serveer de spinaziesoep in borden, geef er een sneetje brood bij en indien gewenst een schep room.

 

4 pers.  |   30 min

WellnessCroqueLasagna