Ingrediënten WellnessCroque

8 sneetjes Synergiebrood • 4 plakjes magere achterham • 4 plakjes lightkaas (– 30 % vet) • 2 tomaten • 1 kleine ui • olijfolie • 4 eetlepels ketchup • versgemalen peper

Bereidingswijze

Verwarm een tafelgrill of de oven voor.
• Snijd de tomaten in schijfjes. Pel de ui en snipper fijn.
• Beleg een sneetje Synergiebrood met een plakje ham, 2 schijfjes tomaat, wat fijngesneden ui, peper, een plakje kaas en dek af met een sneetje Synergiebrood.
• Wrijf beide zijden van de croques met een borsteltje in met wat olijfolie.
• Bak de croques krokant in de tafelgrill of de oven.
• Serveer met de salade, de sinaasappelvinaigrette en een potje ketchup.

 

Ingrediënten Salade

1 komkommer • 2 wortelen • 1 bosje radijsjes • 1 bakje kiemen naar keuze • 1 zakje gemengde sla (100 g)

Bereidingswijze

Maak de komkommer, de wortelen en de radijsjes schoon. Snijd de komkommer in reepjes. Rasp de wortelen. Snijd de radijsjes in fijne schijfjes. • Meng de gemengde sla met de komkommer, de wortel, de radijsjes en de kiemen Meng de sinaasappelvinaigrette onder de salade.

 

Ingrediënten Sinaasappelvinaigrette

• 1/2 rode ui • sap van 1 sinaasappel • 1 dl olijfolie • 1 koffielepel vloeibare honing • versgemalen zwarte peper • zeezout

Bereidingswijze

• Pel de ui en snipper fijn.
• Meng het sinaasappelsap met de olie, de honing en de rode ui. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper
en een snufje zeezout.

 

Toast met TofoeSpinaziesoep met Synergiebrood