Minicroque met mozarella, kerstomaatje, rucola, pijnboompitten en een dip van geroosterde gele paprika

Ingrediënten

8 dikke sneden brood • 1 bol mozarella • 1 bakje kerstomaatjes • 100 gr zongedroogde tomaatjes • 100gr rucola • 1 handvol pijnboompitten
• 3 gele paprika’s • 1 teentje knoflook • 1 takje verse tijm • 1 takje verse rozemarijn • enkele druppels wittewijnazijn • olijfolie • peper en zout

Bereiding

Laat de mozzarella goed uitlekken en snijd hem in hele fijne schijfjes. Spoel de kerstomaatjes goed en halveer ze. Spoel de rucola en laat ze goed uitlekken. Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag. Maak een salade van de rucola en de pijnboompitten, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

Snijd de gele paprika’s in vieren, verwijder de zaden en spoel ze goed. Leg de paprika’s even in een grillpan en gril ze. Laat ze afkoelen en verwijder de schil. Pel de knoflook en snijd hem fijn. Mix de geroosterde paprika samen met de knoflook fijn, voeg wat olijfolie toe en een beetje wittewijnazijn. Pluk de blaadjes van de tijm en de rozemarijn, hak ze fijn en roer ze door de paprikadiep.

Beleg twee sneetjes brood met de gehalveerde kerstomaatjes en de zongedroogde tomaatjes. kruid met peper en zout en leg er een plakje mozzarella op. Dek af met de andere sneetjes brood. Bak de croques mooi goudbruin in de oven of in een croque-machine. Snijd de croques diagonaal door zodat je kleine croques krijgt. Zet ze vast met een stokje, serveer ze met de dip van geroos- terde gele paprika en de groene salade.

 

4 pers.  / 30 min.

Geitenkaas