fbpx

Zomers slaatje van witte vis, met appel en citroen, yoghurt en rode bessen.

Ingrediënten

8 dikke sneden brood • 250 g wijtingfilet zonder vel (of andere witte vis) • ¼ krop ijsbergsla • 1 appel • 150 g rode bessen • sap van 1 citroen•
2 el yoghurt • peper en zout

Bereiding

Spoel de blaadjes ijsbergsla en laat ze goed uitlekken. Spoel de wijtingfilets nog even en dep     ze droog. Stoom de visfilets gaar in ca. 5 minuten. Laat de filets afkoelen en goed uitlekken en cutter ze fijn. Schil de appel, snijd die in hele fijne blokjes en giet het citroensap erover uit. Voeg de appelblokjes samen met de yoghurt toe aan de vis, kruid met peper en zout en roer goed door elkaar. Meng de vissalade met de ijsbergsla, verdeel er de rode bessen over en geef er de sneetjes brood bij.

Je kunt deze salade gemakkelijk in een potje meegeven met een sneetje brood voor je kids, zodat ze zelf op school hun gezonde boterham kunnen maken.

4 pers.  / 15 min.

Minicroque met mozarellagerookte zalm